Halló, ott Isten?

Mérnöki szemmel az ezoterika útvesztőjében.

Porold le az iránytűdet

Nem kell rossz irányba menned azért, mert másoknak hibás az iránytűje!

A lélek szava

Vajon milyen lenne a világ, ha a lelkünk alaptermészete szerint élnének az emberek?

Legyen világosság... vagy sötétség!

Biztosan eljön majd az az idő, amikor tökéletességünket megélhetjük itt a Földön. De mi lesz aztán?

Teremtőgép

Lehet, hogy ilyen lenne az a világ is, amit az emberiség gondolatvilága teremt meg?

 

 

Selfness életvezetési tanácsadó
Hipnoterapeuta, Coach
Theta Healing konzulens
Germán Gyógytudomány tanácsadó

  • 2017. February 27. 15:54

Az epeműtét elmaradt

A megbocsátás felszabadít

A bosszúság és az epe kapcsolata az evolúció korai szakaszából ered, és részét képezi emberi biológiai rendszerünknek is, bár manapság csak magunknak okozunk kellemetlenséget vele.

Megkeresett egy harmincas éveiben járó fiatalasszony, aki éppen betegállományban volt otthon epegörcsökkel. Egy közös ismerősünk ajánlott neki, aki járt az általam vezetett Germán Gyógytudomány klubba, ahol különféle betegségek lelki okairól beszélgettünk.

Nem is személyesen jött, hanem Skype-on konzultáltunk, mert a lakásból nem tudott kimozdulni. Konzultáció közben is kínozta az epéje.

Az orvosai azt állapították meg, hogy bizonyára az epevezeték kanyargóssága okozhat epe elfolyási nehézséget, ezért a hólyagban pangó epefolyadék begyullad. Ahogy mondani szokás: a testben a pangó nedvek hajlamosak a gyulladásra. Mivel az ilyen epegörcsök visszatérő problémát jelentettek évek óta az asszonykának, azt javasolták, hogy sebészileg távolítsák el az epehólyagját.

Epeműtét

Az asszonyka szakmailag nem tudott vitatkozni a diagnózissal, csak azt nem értette, hogy miért pont az utóbbi két évben jelentkeztek a görcsök, mikor az epevezetéke az azt megelőző harminc évben is épp ilyen kanyargós volt?

Elmondtam neki, hogy a Germán Gyógytudomány szerint minden betegségnek lelki oka van, amire az agy, mint a test biológiai számítógépe, egy biológiai megoldással próbál válaszolni. Az epehólyag egy olyan lelki konfliktusra szokott reagálni, amiben az illető erős bosszúságot élt meg. Addig, amíg a bosszúság tartott, az epehólyag belső felülete fekélyesedett. Ennek biológiai logikája volt az evolúció korai szakaszában: így növekedett a tároló kapacitása. Nem véletlenül beszél a magyar nyelv „epés megjegyzésekről” a kellemetlen embereknél, vagy mondja azt, hogy „epét okádott valaki”, ha az illető önkontrollját veszítve szitkozódott.

Anno, az evolúció korai szakaszában a kellemetlenkedő alakokra mérgező epét bocsátott a kezdetleges kommunikációs képességgel rendelkező vízi állatka. Ezt a módszert a szárazföldi létre is adoptálta néhány állatfaj. A bosszúság és az epe kapcsolata azóta is részét képezi emberi biológiai rendszerünknek, bár manapság csak magunknak okozunk kellemetlenséget vele. (A Germán Gyógytudomány alapjairól írok a Halló, ott Isten-című könyvemben.)

Az asszonyka hamar beazonosította, mi volt az a felháborító dolog, amit az első epegörcsei előtt elkövettek ellene. Azóta többször is voltak ilyen testi panaszai, és visszagondolva mindegyiknél talál egy-egy olyan helyzetet, amiben valaki felháborítóan viselkedett vele, amin ő egy ideig bosszankodott. Miután végre túljutott rajta lelkileg, megjelent az epegörcs.

Az első alkalom után már nem kell túlságosan erős trauma hozzá, hogy az agy beindítsa a testi elváltozást, elegendő egy enyhébb bosszúság is.

Sok pszichológus úgy oldaná meg ezeket a helyzeteket, hogy megtanítaná az illetőt kezelni az érzéseit. Ez sajnos néhány esetben csak odáig megy, hogy a felszínről eltűnnek (uralkodik rajtuk az illető), és „besöprődnek a szőnyeg alá”. Az agyat viszont nem tudjuk becsapni, ő pontosan érzékeli érzelmi és tudati állapotunkat. Ezért az olyan helyzetekben, amikor magunk és a külvilág előtt letagadjuk meglévő érzéseinket, még inkább arra a következtetésre jut, hogy neki kell biológiailag tennie valamit a megoldásért, mert semmi értelmes kísérlet nem történik intellektuálisan.

Agyi vezérlés

A Theta Healingben azt szeretem, hogy képes vagyok vele „kihúzni egy-egy lelki trauma méregfogát”. Megkeresni és átírni azokat a tudatalatti tartalmakat, amik annyira erős érzelmeket gerjesztenek egy-egy nehezen megélt eseménnyel kapcsolatban.

Könnyebb eseteknél az is jó megoldás, ha az illető megtanulja megfelelő módon kommunikálni a helyzetet a konfliktus partnerrel, és mindkettőjüket megnyugtató eredményre jutnak. A Coachingban előszeretettel alkalmazok ilyen gyakorlatokat, de abba is csempészek egy kis Theta Healinget.

Ebben az esetben Theta Healing konzultációt folytattunk. Első lépésben megkértem, élje bele magát abba a két évvel ezelőtti bosszantó helyzetbe. Mikor megtette, újra érezte a határtalan sértettséget.

Konzultáció alatt abból a sértett helyzetből kiindulva végig követtünk egy szálat, ami kamaszkorra nyúlt vissza. Ott élt meg az iskolában olyan helyzeteket, amelyek miatt harcos módon viszonyult a későbbiekben a világhoz. Kiigazítottuk a világképét, és ezzel eltűnt az indulat belőle a két évvel korábbi esemény kapcsán is.

Már ott, a konzultáció vége felé érezte, hogy a görcsei enyhülnek. A konzultáció utáni időszakban lassan meggyógyult az epehólyagja is, és évek óta nincsenek epe problémái.

Testünk egy tökéletes gépezet, ami lelkünk legapróbb rezdüléseire is reagál. Betegségeinket nem az immunrendszer gyengesége, a kórokozók, vagy a szervezet tökéletlen működése okozzák. Testünk betegségei gondolatainkat, érzéseinket, lelki traumáinkat tükrözik csupán. Halló, ott Isten? című könyvemben leírom, hogyan jutottam erre a meggyőződésre, és ismertetem a Germán Gyógytudomány alapjait, ami tökéletes képet fest erről az összefüggésről.


Köszönöm, hogy velem töltöttél pár percet itt a blogomon!
Ha szívesen olvasnád a bejegyzéseimet, ne bízd a véletlenre!
Add meg az email címedet, és elküldöm levélben:

feliratkozás

Tudj meg többet a betegségek és a lélek kapcsolatáról, és a Theta Healingen alapuló módszeremről:
Rendeld meg Halló, ott Isten?-című könyvemet

Megrendelés

Beszélgessünk a könyvről, a blogról, vagy amiről szeretnél!
Csatlakozz a Facebookon a Lélektársalgó csoporthoz!

Csatlakozás a csoporthoz

Ajánlanád valakinek?
Oszd meg kedvenc helyeden!

Keressen fel meghallgatom!


info kukac rajtammulik.hu