Halló, ott Isten?

Mérnöki szemmel az ezoterika útvesztőjében.

Porold le az iránytűdet

Nem kell rossz irányba menned azért, mert másoknak hibás az iránytűje!

A lélek szava

Vajon milyen lenne a világ, ha a lelkünk alaptermészete szerint élnének az emberek?

Legyen világosság... vagy sötétség!

Biztosan eljön majd az az idő, amikor tökéletességünket megélhetjük itt a Földön. De mi lesz aztán?

Teremtőgép

Lehet, hogy ilyen lenne az a világ is, amit az emberiség gondolatvilága teremt meg?

 

 

Selfness életvezetési tanácsadó
Hipnoterapeuta, Coach
Theta Healing konzulens
Germán Gyógytudomány tanácsadó

  • 2017. March 14. 08:16

Ezért gombásodott el Zsófi szervezete

A gombák akkor jelennek meg a bélben, ha nem kapunk meg valamit, amit nagyon akartunk és jogosnak tartottunk.

Zsófika egy óvodás kislány. Amikor az anyukája megkeresett, kislánya szervezete el volt gombásodva. A mandulái és a bélrendszere egyaránt gombatenyészetté alakultak. Gyakran fájt a hasa, és híg volt a széklete.

Elmondtam az anyukának, hogy a Germán Gyógytudomány szerint a gombák akkor jelennek meg a bélben észrevehetően, ha nem kapunk meg valamit, amit nagyon akartunk, jogosnak tartottunk. A mandulánál is lehet ilyen ok, de ott az is lehetséges, hogy megszabadulni nagyon nehéz valamitől, azaz „kiköpni”.

Beszélgettünk az óvodás Zsófika mindennapjairól, és megtudtam, hogy az óvodában retteg a szerepléstől. Ha ünnepségre készülnek, nagyon rosszul éli meg, mert bár meg tudja tanulni a rá kiszabott mondókát, beszédhibája miatt nincsenek megelégedve vele. Ez láthatóan frusztrálja. Minden szereplés után megbetegszik.

gombásodás

Elmondtam, hogy a betegségek oka egy lelki trauma szokott lenni, ami a betegség feltűnését közvetlenül megelőzően legtöbbször már meg is oldódik. A konfliktus fennállása alatt az agy olyan szervi elváltozást hoz létre a testben, ami valaha, az evolúció korábbi szakaszában megoldott olyan helyzeteket, amik olyan érzéseket keltettek a nálunk kezdetlegesebb lényben, mint ez a konfliktus bennünk. Zsófika esetében a gombák azt jelzik, hogy a lelki trauma időszakában szövetszaporulat jött létre a mandulában és a vékonybélben. A trauma elmúltával a gombákat azért hagyta elszaporodni az agy, ami központi vezérlőegységként működik a testünkben, mert a gombák segítenek elbontani a már feleslegessé vált többlet szöveteket.

Az, hogy ez a folyamat nem fejeződött be, hanem a test tartós elgombásodásához vezetett, arra utal, hogy Zsófika életében nem oldódott meg véglegesen a probléma, hanem vissza-visszatér. Ezért „függő gyógyulás” alakult ki.

Javasoltam, hogy végezzünk az anyukával egy szerepfelvételes Theta Healing konzultációt (erről a módszeremről és a Germán Gyógytudományról írok a Halló, ott Isten? című könyvemben), és nézzük meg, mi okoz traumát a gyermekben a szereplés és a felkészülés alatt!

A konzultációban éreztük, hogy a kislány a felkészülés alatt nagyon rosszul éli meg, hogy a kiejtése miatt állandóan javítgatják. Úgy érzi, elismerést érdemelne az igyekezete és teljesítménye alapján, ehelyett mindig bírálatot kap. Az elismeréshez kapcsolódott nála egy kis jutalom édesség is. Elfogadhatatlan igazságtalanságnak éli meg, hogy olyan valamiért marasztalják el, amin nem tud változtatni. Ez a vékonybeleiben indít el újra és újra egy speciális elváltozást, ami szövetszaporulattal indul.

Az evolúció korai szakaszában az váltotta ki a vékonybélben a szövetszaporulatot, hogy elakadt ott egy falat, és vagy továbbítani, vagy felszívni nem volt képes a bél. Az agy úgy oldotta meg a helyzetet, hogy az elakadt falat mellett felszívó, vagy kiválasztó típusú sejtszaporulatot hozott létre. Előbbi többlet felszívó kapacitást teremtett, az utóbbi pedig olyan nedveket termelt, amik feloldották az elakadt falatot, és nyálkásították a belet, hogy könnyebben továbbítódjon az elakadt étel.
Az elakadás megszűnése után a szövetszaporulatot gombák és micobaktériumok segítségével elbontotta a szervezet. Ide vezethető vissza a „candida fertőzés” is.

Embernél a falat szimbolikus vagy képzelt is lehet. Zsófikánál az elismerés volt az, ami „nem tudott felszívódni”: úgy érezte, hogy megilleti, mégsem tapasztalta meg.

A mandula valaha nyálmirigy volt, és a falat bekapását, vagy kiürítését segítette elő a termelt nyállal. Amikor hányunk, ezért ömlik ma is a nyálunk. Igaz, abban a mandula már nem vesz részt, mert idővel nyirokcsomó lett belőle, és az emésztő nedveket a belé került hulladék elbontásához használja.

Zsófika mandulája arra reagált, hogy óriási szorongása ellenére „el kellett távolítani a száján keresztül a rá rótt versike szavait”. Létfontosságú volt számára, hogy megfeleljen az óvó néninek. De miért?

Mint kiderült, az anyukája a terhesség utolsó szakaszában veszélyetetett volt, és gyakran vizsgálták, „megfelelőek-e az eredményei”. A baba tudatalattijában pedig rögzült, hogy „ha nem megfelelőek az eredményeim, életveszélybe kerülök, és anya is veszélybe kerül”.

A Theta Healing konzultáció óta Zsófika még mindig izgul fellépések előtt, de már nem annyira, és nem is betegszik meg utána. A gombásodása is elmúlt a konzultációt követő kb. egy hónap alatt.

Testünk egy tökéletes gépezet, ami lelkünk legapróbb rezdüléseire is reagál. Betegségeinket nem az immunrendszer gyengesége, a kórokozók, vagy a szervezet tökéletlen működése okozzák. Testünk betegségei gondolatainkat, érzéseinket, lelki traumáinkat tükrözik csupán. Halló, ott Isten? című könyvemben leírom, hogyan jutottam erre a meggyőződésre, és ismertetem a Germán Gyógytudomány alapjait, ami tökéletes képet fest erről az összefüggésről.


Ha szívesen olvasnád a bejegyzéseimet, ne bízd a véletlenre!
Add meg az email címedet, és elküldöm levélben:

feliratkozás

Tudj meg többet a betegségek és a lélek kapcsolatáról, és a Theta Healingen alapuló módszeremről:
Rendeld meg Halló, ott Isten?-című könyvemet

Megrendelés

Beszélgessünk a könyvről, a blogról, vagy amiről szeretnél!
Csatlakozz a Facebookon a Lélektársalgó csoporthoz!

Csatlakozás a csoporthoz

Ajánlanád valakinek?
Oszd meg kedvenc helyeden!

Keressen fel meghallgatom!


info kukac rajtammulik.hu