Halló, ott Isten?

Mérnöki szemmel az ezoterika útvesztőjében.

Porold le az iránytűdet

Nem kell rossz irányba menned azért, mert másoknak hibás az iránytűje!

A lélek szava

Vajon milyen lenne a világ, ha a lelkünk alaptermészete szerint élnének az emberek?

Legyen világosság... vagy sötétség!

Biztosan eljön majd az az idő, amikor tökéletességünket megélhetjük itt a Földön. De mi lesz aztán?

Teremtőgép

Lehet, hogy ilyen lenne az a világ is, amit az emberiség gondolatvilága teremt meg?

 

 

Selfness életvezetési tanácsadó
Hipnoterapeuta, Coach
Theta Healing konzulens
Germán Gyógytudomány tanácsadó

  • 2015. November 17. 13:55

Germán Gyógytudomány, a hiányzó láncszem

Avagy, ahol a tudományos orvosi kutatások félresiklottak...

A betegségek értünk vannak. Az agyunk indítja el őket, és a túlélésünket akarja biztosítani általuk, paradox módon „az életünk árán is”.

A múltszázad elején az orvostudomány komolyan kezdte kutatni, hogy a betegségek miként lehetnek lelki eredetűek. Abból a feltételezésből indultak ki, hogy minden betegségnek megfelel egy lelki alkat, ami az illetőt hajlamossá teszi az adott betegségre. Franz AlexanderA kutatás egyik nagy alakja volt Franz Alexander, magyar származású amerikai orvos. Idővel elvetették a merev összefüggés lehetőségét, mert azt tapasztalták, hogy az emberek gyakran esnek olyan kórba, ami nem lenne várható a lelki alkatukat tekintve, ugyanakkor gyakran elkerüli őket az, amire fogékonynak kellene lenniük.

Az orvostudomány ezért túllépett ezen a feltételezésen, és nem direkt összefüggésben gondolkodik a lelki okokat és testi manifesztációikat tekintve. Általánosságban elismeri, hogy a stressz egy komoly tényező lehet az egészség megromlásakor, de a konkrét testi problémát nem a lelki állapot határozza meg.

Emellett továbbra is ott lebeg a lelki alkat és fogékonyság összefüggésének képzete. (Lásd: A, B, C, D típusú személyiséget, melyek közül. pl. a C típus fogékony a rákra.)

 

Bár valóban nincs konkrét összefüggés egy-egy betegség és a rá hajlamosító lelki alkat között, mégis jó irányba gondolkodtak a múltszázad elején. A Germán Gyógytudomány 1981-ben feltárta, hogy a testi betegségeket mindig egy-egy lelki trauma indítja el, és a trauma érzelemtartalma hajszálpontosan meghatározza azt, hogy milyen szervben, milyen kóros folyamat indul el. Viszont azt nem tudhatjuk, hogy egy adott történést miért él meg traumának az érintett, és milyen érzelmeket kelt benne. No, ez az, amit a lelki alkat határoz meg!

Azt azonban már a sors forogja ki, hogy kinek, mivel kell szembesülnie élete során.

Ha valakit elbocsátanak az állásából, azt megélheti pl.:

  • - birtokvesztésnek, és ezzel egy szív-koszorúérkárosodást indít el a szervezetében
  • - alkalmatlanságnak, és ezzel csontritkulást indíthat el a leértékelt testrészben, vagy a gerincben
  • - retteghet az egzisztenciája miatt, amivel a májában, vagy a vese gyűjtőcsatornákban indít el kóros folyamatot.

 

A szokásos módon gondolkodva azt hihetjük, hogy a fenti betegségek azért keletkeznek, mert az intenzív érzelem miatt meggyengül az érintett szervünk, és valószínűleg ez az oka annak is, hogy bizonyos helyeken kórokozók tudnak fertőzést okozni. Azonban a valóság merőben más!

A felfedező, Dr. Ryke Geerd Hamer rájött, hogy csak a váratlan, drámai, elszigetelten megélt, és megoldhatatlan konfliktusok okoznak kóros elváltozást a testben. Az elváltozás pedig olyan jellegű, ami valaha, az evolúció egy korábbi szakaszában megoldotta azokat a krízis helyzeteket, amik ugyanazt az elementáris érzést váltották ki a lényben, ami ma bennünk is keletkezik.

A birtokvesztés elementáris érzésére elinduló szív-koszorúér elváltozás az érfal vékonyításával növelte a koszorúéren áthaladó vér mennyiségét, és ezzel együtt a fizikai teljesítményt. Esélyt adott rá, hogy egy küzdelemben visszaszerezze az állat elvesztett birtokát.

Az önleértékelés elementáris érzése elkezdte leépíteni a testnek azokat a részeit, amelyek nem feleltek meg a követelményeknek.

Az egzisztenciavesztés elementáris megfelelője a várható ínség volt, amire úgy készült fel a test, hogy a májban, daganat formájában protein raktárakat hozott létre, és szintén daganat formájában növelte az epetermelő szövetek mennyiségét, mert a májnak a mindennapi feladatain túl tartalékot is kellett képeznie, amihez plusz kapacitásra és raktárakra volt szükség.

Ezek a folyamatok addig tartanak, amíg szükségesnek ítéli meg őket az agy. Mihelyt úgy érzékeli, hogy a konfliktus megoldódott (vagy aktualitását veszítette), leállnak, és megkezdődik a szervezet normál állapotának visszaállítása, a testi elváltozások felszámolása. No, általában ez az a szakasz, amiben igazán betegnek érezzük magunkat. Az orvosok pedig ilyenkor találnak a testünkben gyulladásra utaló jeleket, és „kórokozókat”. Az agy ugyanis abban a biológiailag logikus különprogramban, amivel a krízishelyzeteket kezeli, a helyreállítási szakaszban mikroorganizmusokat alkalmaz. Ezek segítenek eltüntetni a feleslegessé vált többlet szöveteket (a rákos daganatokat is!), és rendezni a terepet. Ezért a Germán Gyógytudomány szerint az antibiotikumok alkalmazása általában szembe megy a természet rendjével, és a felfedező, Dr. Ryke Geerd Hamer azt tapasztalta, hogy hatásuknak köszönhetően valóban tökéletlenebb lesz az érintett szövet helyreállítódása.

A természet igyekszik ezt korrigálni azzal, hogy olyan mikroorganizmusokat fejleszt ki, amik ellenállnak az antibiotikumoknak.

A tapasztalatok igazolják a Germán Gyógytudomány állításait. Dr. Hamernek konténernyi betegkartonja van, amikből ez kitűnik, és azokon felül is számtalan tapasztalata.

 

Felmerül a kérdés: egy ilyen szenzációs felfedezés miért nem jelent meg az orvosi gyakorlatban, ha igazolják a tapasztalatok? A franciák azt mondják: „keresd a nőt”. A mai anyagias korban viszont ezen a szinten inkább a pénz az, ami mozgatja a világot. Valószínű, hogy komoly érdekeket sért az, hogy a Dr. Hamer felfedezése alapján működő egészségügyben nagyságrendekkel kevesebb beteg lenne, és a kezelések során ők is csupán a jelenleg használt gyógyszermennyiség 3%-át kapnák fejenként. Ráadásul olcsókat.

Persze, még sok más kérdés is felmerülhet, és nem biztos, hogy minket személy szerint pont azok visznek előrébb, amik a felelősöket kutatják.

Sokkal fontosabb az, hogy olyan kérdéseket firtassunk, amiken keresztül megtanulunk bízni a testünkben, észrevesszük és feloldjuk érdemben lelki traumáinkat, és ha netán olyan betegséget diagnosztizálnak nálunk, amivel kapcsolatban borúsak a kilátásaink, ne álljunk meg a jelenlegi orvosi gyakorlat javallatainál és pesszimizmusánál, hanem keressük meg és oldjuk fel a lélekben az okokat! Azután pedig ne ijedjünk meg a helyreállítási szakasz tüneteitől!

Ezekben tudok segíteni én is.

A betegségek értünk vannak. Az agyunk a túlélésünket akarja biztosítani általuk, paradox módon „az életünk árán is”. Legyünk ebben partnerek!

A Germán Gyógytudomány hivatalos honlapja: www.germangyogytudomany.hu

 

Ha érdekel a Germán Gyógytudomány, kattints az alábbi linkre, és iratkozz fel a Germán Gyógytudományt bemutató cikksorozatomra! (Ingyen, és kötelezettségek nélkül.)

Feliratkozás

Ajánlanád valakinek?
Oszd meg kedvenc helyeden!

Keressen fel meghallgatom!


info kukac rajtammulik.hu