Halló, ott Isten?

Mérnöki szemmel az ezoterika útvesztőjében.

Porold le az iránytűdet

Nem kell rossz irányba menned azért, mert másoknak hibás az iránytűje!

A lélek szava

Vajon milyen lenne a világ, ha a lelkünk alaptermészete szerint élnének az emberek?

Legyen világosság... vagy sötétség!

Biztosan eljön majd az az idő, amikor tökéletességünket megélhetjük itt a Földön. De mi lesz aztán?

Teremtőgép

Lehet, hogy ilyen lenne az a világ is, amit az emberiség gondolatvilága teremt meg?

 

 

Selfness életvezetési tanácsadó
Hipnoterapeuta, Coach
Theta Healing konzulens
Germán Gyógytudomány tanácsadó

  • 2015. October 29. 12:04

Hipnózis a kereskedelemben.

Jártál már úgy, hogy bementél egy üzletbe vagy piacra egy bizonyos dolgot megvásárolni, és egy kedves eladó rád beszélt egy csomó más dolgot is? A végén hazafelé menet pedig egyfolytában igazolni próbáltad magad előtt, hogy tényleg minden hasznos, amit vettél?

Jártál már úgy, hogy bementél egy üzletbe vagy piacra egy bizonyos dolgot megvásárolni, és egy kedves eladó rád beszélt egy csomó más dolgot is? A végén hazafelé menet pedig egyfolytában igazolni próbáltad magad előtt, hogy tényleg minden hasznos, amit vettél?
Én már igen. Szerencsére a feleségem is hajlamos rábeszélődni dolgokra. Az utcán (!) egyszer egy jó szövegű fiatalember rábeszélt egy tízezer Ft-os(!) parfümöt. (Egész véletlenül volt nála annyi pénz, és messze nem arra szántuk.) Két napig próbáltuk ketten bebizonyítani, hogy jó vétel volt (én is segítettem benne). A végén annyit sikerült elfogadnia, hogy még mindig jobb, mintha ellopták volna azt a pénzt.
Pláne, ha belegondolunk, hogy a levéltárcájával együtt az összes személyes irat is eltűnt volna. Micsoda pénz, idő és utánajárás lett volna, mire mindent pótol.
Nem beszélve arról, hogy a lakás zárait is ki kellett volna cserélni. Igaz, a lakáskulcsok nem voltak a levéltárcában, de véletlenül bele is kerülhettek volna…
Így történt, hogy két nap után végre határozottan jó vételnek tűnt az a kis üveg állítólagos parfüm.

Vajon mi lehet az oka, hogy ennyire befolyásolhatóak vagyunk?
Egy hipnózis tanfolyamon tanultuk, hogy kb. 200 módja van egy ember hipnotizálásának. Vagyis befolyásolható állapotba hozásának. Ezek jó részét tudatosan, vagy ösztönösen alkalmazzák is a kereskedelemben.
Elegendő a vevőt néhány jól célzott kérdéssel összezavarni, és máris átadja a döntési kompetenciát. Természetesen annak, akit szakértőnek érez. Így készpénznek vesz olyan állításokat, amiket később erősen gyanúsnak ítél, ha kijózanodik az elméje. Maga a hipnózis tanár sem tudott tanácsot adni abban, hogyan vehetjük észre az ilyen turpiszságot. Pedig Ő mester hipnotizőr.
Nincs is olyan nagy baj, amíg csak 1-2 pár zoknival veszünk többet az optimálisnál, vagy az egy hétre való kutyakonzervet kell nekünk megenni, mert az eladó olyat sózott ránk, ami a kutyának sem kell.
Viszont akkor, ha pl. egy autót akarunk venni, érdemes minél határozottabb elképzeléssel odamenni a kereskedőhöz, és lehetőleg többet is megkérdezni. Végül pedig nem azonnal dönteni, hanem aludni rá egyet. Az alvás az, ami biztosan visszahoz mindenféle hipnózisból.

Ajánlanád valakinek?
Oszd meg kedvenc helyeden!

Keressen fel meghallgatom!


info kukac rajtammulik.hu