Halló, ott Isten?

Mérnöki szemmel az ezoterika útvesztőjében.

Porold le az iránytűdet

Nem kell rossz irányba menned azért, mert másoknak hibás az iránytűje!

A lélek szava

Vajon milyen lenne a világ, ha a lelkünk alaptermészete szerint élnének az emberek?

Legyen világosság... vagy sötétség!

Biztosan eljön majd az az idő, amikor tökéletességünket megélhetjük itt a Földön. De mi lesz aztán?

Teremtőgép

Lehet, hogy ilyen lenne az a világ is, amit az emberiség gondolatvilága teremt meg?

 

 

Selfness életvezetési tanácsadó
Hipnoterapeuta, Coach
Theta Healing konzulens
Germán Gyógytudomány tanácsadó

  • 2016. April 24. 13:34

Inni vagy nem inni?

Amikor a víz ártalmas lehet.

Az elegendő víz fontos szervezetünk számára. Azonban van egy speciális helyzet, amikor nem adhatunk annyi vizet neki, amennyit kér. Ha ezt nem ismered fel, akár végzetes is lehet.

A természetgyógyászok szisztematikusan ivásra buzdítanak bennünket. Állítják, hogy a méregtelenítéshez elengedhetetlen megfelelő mennyiségű víz bevitele, hisz a vízzel tud megszabadulni a testünk a méreganyagoktól.

Bizonyára van igazságuk, ahogy abban is, hogy a beteg ember teste is könnyebben gyógyul, ha megkapja a szükséges mennyiségű folyadékot. Azonban a Germán Gyógytudomány (GNM) felfedezett egy olyan helyzetet, amelyben korlátozni kell folyadékbevitelünket. Sajnos, a gyógyításban ezt nem tudják, ezért a kórházakban életveszélybe kerülhetnek azok a betegek, akiknél ez fennáll.

A Germán Gyógytudomány egyik nagy felfedezése, hogy a testi betegségek valójában Értelmes Biológiai Különprogramok (ÉBK). Kétszakaszúak, és minden esetben egy trauma, azaz vészhelyzet indítja el őket. Az a szerv betegszik meg, amelyik az evolúció korai szakaszában a vészhelyzetet meg tudta oldani.

A vészhelyzet fennállása alatt ebben a szervben elváltozás keletkezik (pl. kapacitásnövelés céljából), ami segít abban, hogy jobban megfeleljen a feladatnak. A különprogramnak ez a része testileg általában tünetmentes, és a GNM „aktív szakasznak” nevezi.

A vészhelyzet elmúltával a szerv egy gyulladásos folyamattal visszaalakul normál állapotába. Ekkor érezzük betegnek magunkat. A test minden gyulladásos „megbetegedése” egy ilyen kétszakaszú folyamat második szakasza. Vagyis maga a gyógyulás. Ez a „helyreállítási szakasz”. Ilyenkor ödéma képződik a beteg szervben, és az agyban is ott, ahol a szerv vezérlőközpontja található. Az ödéma átmeneti térfogat növekedést okoz az agyban, ami fejfájást eredményezhet.

Van egy speciális különprogram, ami a vese gyűjtőcsatornák szövetszaporulatát, és fokozott víz visszatartást eredményez. Ennek a lelki traumája az ún. „egzisztenciális vagy továbblétezési konfliktus”. A program a cserbenhagyottság, otthontalanná válás, elhagyatottság érzésére indul el. Menekültségi konfliktusnak is szokták nevezni.

Az a beteg, akiben ez beindul, kevesebbet pisil, mint amennyit iszik. Ha egy biorezonanciás műszerrel bemérik, a műszer azt jelzi, hogy vízhiánya van. Holott valójában a testében (a vészhelyzet miatt) egy csomó felesleges vizet tárol. Viszont az agy programja szerint a bizonytalan túlélési esélyek miatt erre van szükség.

Ha egyedül ez a különprogram fut a testben, akkor egy kis vizesedéssel megússza az illető. Akkor lehet nagy gond, ha olyankor kerül a „menekültség” lelkiállapotába valaki, amikor gyógyulási ödémák vannak a testében. Ugyanis ezek óriásira duzzadnak, és egyrészt ijesztőek, másrészt fájdalmasak. Az is előfordulhat, hogy vese, vagy petefészek ciszták kirepednek a nyomástól, vagy az agyban olyan nagyra nő egy-egy ödéma, hogy a környezetére gyakorolt nyomás miatt életfontosságú funkciók működését gátolja.

A vese gyűjtőcsatornához tartozó lelki konfliktust „kórház konfliktusnak” is szokták nevezni azért, mert sokan elszenvedik, akik kórházba kerülnek. Ennek egyik oka az, hogy idegen környezetben vannak, ezért menekültnek érzik magukat. A másik pedig az lehet, ha nem érzik, hogy megfelelően figyelnének rájuk, és megfelelő ellátásban részesülnének. Ez utóbbi a cserbenhagyottság érzését kelti bennük.

Az ilyen betegnek nem szabadna infúziót adni, és az ödéma lehúzó gyógyszerek közül némelyik csak jelentősen ront a helyzeten. Ezért ahelyett, hogy növekedne a folyadékürítés, akár „leállhat a beteg veséje” is. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem választ ki vizeletet, csak azt, hogy a kiválasztott elő vizeletet vissza is szívják a vese gyűjtőcsatornák, mert spórolni kell a vízzel.

Sajnos, amíg az orvosi egyetemen nem tanítják a Germán Gyógytudományt, az ilyen finomságokra nekünk, betegeknek és hozzátartozóknak kell figyelnünk. Nekünk kell eldöntenünk, hogy hazavisszük-e beteg rokonunkat, akinek szüksége van ugyan orvosi segítségre, de folyadékgyülem kezd kialakulni a testében (mellhártya, szívburok vagy hashártya). Vagy növeljük jelenlétünket a kórházban mellette, hogy ne érezzen magárahagyottságot. Érezze, hogy figyelnek rá és gondozzák. Sajnos, az ápolók, jelenlegi túlterheltségük mellett ezt nem tudják megtenni kellő színvonalon. Ha egy betegben gyaníthatóan ilyen "vízvisszatartó különprogram" fut, akkor ügyelni kell rá, hogy naponta csak annyi vizet vegyen magához, amennyit kipisil.

Viszont, ilyen különprogramra kell akkor is gondolni, amikor valakit köszvény kínoz. Ezért alakul ki a tüneteket okozó magas húgysavszint a vérben. Ebben az esetben a köszvényes ízület az, ami a gyógyulás állapotában van, ezért jelentkezik ott a fájdalom és duzzanat.

Persze, az, hogy miért van tartósan a „gyógyulás állapotában” egy ízület, vagy más szerv, egy másik történet...

 

Ha többet akarsz megtudni a Germán Gyógytudományról, gyere el 2x2 napos szemináriumomra, vagy iratkozz fel csak a cikksorozatomra:

Feilratkozás a cikksorozatra

Ajánlanád valakinek?
Oszd meg kedvenc helyeden!

Keressen fel meghallgatom!


info kukac rajtammulik.hu