Halló, ott Isten?

Mérnöki szemmel az ezoterika útvesztőjében.

Porold le az iránytűdet

Nem kell rossz irányba menned azért, mert másoknak hibás az iránytűje!

A lélek szava

Vajon milyen lenne a világ, ha a lelkünk alaptermészete szerint élnének az emberek?

Legyen világosság... vagy sötétség!

Biztosan eljön majd az az idő, amikor tökéletességünket megélhetjük itt a Földön. De mi lesz aztán?

Teremtőgép

Lehet, hogy ilyen lenne az a világ is, amit az emberiség gondolatvilága teremt meg?

 

 

Selfness életvezetési tanácsadó
Hipnoterapeuta, Coach
Theta Healing konzulens
Germán Gyógytudomány tanácsadó

  • 2017. March 24. 14:02

István libidója helyreállt

Évában lobogott a testi kapcsolat utáni vágy, de Istvánban még csak nem is pislákolt. Jártak már szakembernél, de az eredmény csupán egy diagnózis volt: István aszexuális.

Férfiak nem gyakran keresnek meg bajaikkal, míg a nők általában nyitottak a problémáik feltárására és ezáltal a megoldásra is lehetőséget adnak maguknak. István a párja, Éva unszolására keresett meg. Évában lobogott a testi kapcsolat utáni vágy, de Istvánban még csak nem is pislákolt. Jártak már szakembernél, de az eredmény csupán egy diagnózis volt: István aszexuális. Pedig meglehetősen férfias kiállású fiatalember volt, barátnői irigyelték miatta Évát. Legalábbis azok, akik nem ismerték hálószobájuk titkát.

Libidó

A Germán Gyógytudomány szerint az alacsony libidó oka legtöbbször az, hogy a férfi, lelkivilágát tekintve nem férfias azért, mert olyan konfliktust szenvedett el, amelyben kudarcot vallott a férfias helytállásban. Ez leginkább a dominancia területét érinti: nem tudta megvédeni vagy megtartani valamilyen fontos birtokát, nem tudott biztonságot teremteni azok számára, akikért felelősséget érzett. Legyőzték, ezért hiányzik belőle a férfias kurázsi. Dominancia probléma az is, ha elhódítják a nőjét, vagy kosarat kap tőle. Ezek mind azt mutatják neki, hogy „nem vagy elég jó férfi”.

Istvánnal beszélgetve úgy tűnt, hogy ő mentalitását tekintve elég férfias, de libidója a kezdetektől alacsony volt.

Végeztünk vele egy Theta Healing szerinti ásást. Megnéztük a nőkkel kapcsolatos érzéseit, és elkezdtük visszakövetni a negatívakat a forrásukhoz.

Kiderült, hogy az apukája rendkívül domináns volt vele szemben, miközben az anyukája szeretetét nem érezte igazán. Érdekes momentum volt, hogy bár az anyja nagy figyelemmel és törődéssel, a legjobb tudása szerint nevelte, István mégsem érezte, hogy szereti. Mint kiderült azért, mert az anyja nagyon jól akart csinálni mindent, és a gyermekét a pedagógia akkori elvei szerint nevelte. Ezért szerető személyiségét elbújtatta a tanult elvek mögé, és nem volt élő kapcsolata a fiával.

Az anyai szeretet hatalmas erőforrásának hiányában és az apai diktatúra árnyékában Istvánba belevésődött, hogy nem kezdeményezhet semmit önállóan, más irányításának kell engedelmeskednie. Vagyis: „nem lehetek domináns a saját életemben”.

Az apai minta viszont, amit a tudatalattijában tárolt, és férfiként meg kellett volna valósítania, arról szólt, hogy a férfinak dominálnia kell a nő felett, agresszívnek kell lennie. Tehát "csak azzal a nővel szeretkezhetek, aki fölött dominálok".

Ezek mellé még olyan hitrendszerek is beépültek tudatalattijába, amik onnan eredtek, hogy fogantatása körül a szülei anyagi helyzete ingatag volt, ezért féltek a gyermekáldástól, és emiatt magától a testi szerelemtől is: felborul az életem, ha gyermekem lesz, csődbe jutok.

Egy újabb hitrendszer csoportot az anyukája oldaláról tett magáévá. Ez arra vonatkozott, hogy a szerelem bűn, és kényszer házassághoz vezet, aminek következtében vége a szabadságnak. Ezek az anyukája által valamelyik felmenőjétől genetikailag (epigenetikailag) hozott hitrendszerek lehettek.

Ez a három tudatalatti tartalom olyan ellentmondásos helyzetet teremtett a testi szerelemmel kapcsolatban, amely szerint egyfelől dominálni kellene a párja fölött ahhoz, hogy szeretkezhessen vele, másfelől viszont nem lehet domináns személy. Ez már magában is blokkolhatta a libidóját, de még ráerősítettek a szeretkezést veszélyesnek és bűnnek feltüntető hitrendszerek.

Ezt a sok blokkot nem is sikerült egy alkalommal feloldani, de a második Theta Healing konzultációnk után azt a visszajelzést kaptam, hogy Évát már azok a barátnői is irigylik, akik jobban belelátnak az életükbe.

Libidó

István esetéből is megtapasztaltam, hogy a felmenőinktől is örökölhetünk olyan hitrendszereket, amelyek keményen befolyásolják életünket. Olyan tudatalatti programokat is köszönhetünk nekik, amik megnehezítik mindennapjainkat, párkapcsolatunkat, vagy akár betegséghez is vezethetnek. De nem szükséges szenvedni, nem szükséges ezekkel a hibás programokkal élni, mert meg van a lehetőség, hogy megszabaduljunk tőlük. Írok erre példákat a Halló ott Isten? Című könyvemben is.


Ha szívesen olvasnád a bejegyzéseimet, ne bízd a véletlenre!
Add meg az email címedet, és elküldöm levélben:

feliratkozás

Tudj meg többet a betegségek és a lélek kapcsolatáról, és a Theta Healingen alapuló módszeremről:
Rendeld meg Halló, ott Isten?-című könyvemet

Megrendelés

Beszélgessünk a könyvről, a blogról, vagy amiről szeretnél!
Csatlakozz a Facebookon a Lélektársalgó csoporthoz!

Csatlakozás a csoporthoz

Ajánlanád valakinek?
Oszd meg kedvenc helyeden!

Keressen fel meghallgatom!


info kukac rajtammulik.hu