Halló, ott Isten?

Mérnöki szemmel az ezoterika útvesztőjében.

Porold le az iránytűdet

Nem kell rossz irányba menned azért, mert másoknak hibás az iránytűje!

A lélek szava

Vajon milyen lenne a világ, ha a lelkünk alaptermészete szerint élnének az emberek?

Legyen világosság... vagy sötétség!

Biztosan eljön majd az az idő, amikor tökéletességünket megélhetjük itt a Földön. De mi lesz aztán?

Teremtőgép

Lehet, hogy ilyen lenne az a világ is, amit az emberiség gondolatvilága teremt meg?

 

 

Selfness életvezetési tanácsadó
Hipnoterapeuta, Coach
Theta Healing konzulens
Germán Gyógytudomány tanácsadó

Kié az érdem?

Vállalati autóval nem szoktam stoppost felvenni, de önkéntelenül a fékre léptem

Sok éve történt. Akkoriban, amikor Berettyóújfalu Debrecen felőli végén a körforgalmat kialakították, de a mellé épült szupermarketnek még a gondolata sem volt meg.

Egy tavaszi szombat délelőtt készenlétes voltam, és egy sürgős, tömeges távbeszélő forgalom kiesést okozó távközlési hiba miatt kirendeltek Biharkeresztesre.

Szép tavaszi nap volt. Jókedvűen autóztam a Matáv szolgálati autóján, és élveztem a jó levegőt, a napsütést.

Éppen Derecskén haladtam át, amikor észrevettem egy negyvenes hölgyet, aki kétségbeesetten próbált stoppolni a település centrumában lévő buszmegállónál. Vállalati autóval nem szoktam stoppost felvenni, de önkéntelenül a fékre léptem, és megálltam neki. Éreztem, hogy nagy bajban van.

Kiderült, hogy Berettyóújfaluban dolgozik, Hajdúszoboszlón lakik, és a vasárnapi ebédhez szánt pulykát a munkahelyi hűtőben felejtette. Ha nem ér időben oda, nem tud bejutni a létesítménybe, és nem csak az aznapi ebéd ugrik a sok utazás miatt, de vasárnap is rántottát fognak ebédelni.

Örültem, hogy megálltam neki. A céget nem károsítom meg, fáradtságomba sem kerül, és nagyot tudok segíteni valakin.

Berettyóújfalu határában már a „hős segítő” szerepében tetszelgett az egóm, és a fejem fölötti glória nem fért el az utasfülkében, amikor jeleztem a hölgynek, hogy a körforgalomban nekem balra kell majd mennem, tehát odáig tudom vinni.

az egó

Az egóm már készítette a zsebeit, hogy bezsebelje az összes hálálkodást a nagy segítségért, mikor a hölgy megszólalt: Marha jó! Hogy a büdös francba fogok eljutni a város másik végébe?!

Az egóm egy szempillantás alatt eltűnt az üres zsebeivel együtt. Én meg azt gondoltam: tényleg! Hogy a büdös francba is? Itt sem fogják felvenni, ha stoppol, ráadásul a közelben még a busz sem áll meg.

Be kellett látnom, hogy ezzel a fél segítséggel inkább hátrányos helyzetbe hoznám. Ezért úgy döntöttem, hogy egy alternatív útvonalon megyek tovább Biharkeresztesre, és elviszem a céljához. Egy percnyi kerülőről volt szó csupán. Mikor kiszállt, megköszönte a szívességet, de az egóm zsebei nem lettek volna tele tőle, mert szegénynek a figyelme már azon volt, hogy mielőbb hozzájusson a pulykájához, aztán induljon hazafelé, hátha nem hal éhen a családja addig, amíg hazaér.

Berettyóújfalut elhagyva megint előmerészkedett az egóm: azért mégis csak nagyot segítettem rajta!

-Ugyan! Nem is te vetted fel! Azt hiszed, nem hallottam, amikor éppen megálltam neki, hogy aggodalmaskodsz? „Mit szólnak hozzá, ha megtudják? Sietni kellene, hisz vár a hiba!”

Azt is érzékelem, hogy egész út alatt tetszelegsz magadnak a nagy tudású mérnök szerepében, aki majd hatalmas tapasztalatával megoldja ezt a kritikus hibát. Holott tisztában vagyok vele, hogy mihelyt célhoz érek, azonnal elillansz, és ott maradok, egy ki tudja milyen bonyolult műszaki problémával. Tudod, azt hiszem, éppen azért szeretem a kihívásokat, mert olyankor te eltűnsz.

Így is lett. Nem kis leleményesség kellett hozzá, hogy helyreállítsam a hibát anélkül, hogy több órát és sok kilométer autóutat kelljen rápazarolni.

Hazafelé, Biharkeresztest elhagyva megjelent bennem egy érzés: ez nem volt semmi! Nem tudta volna mindenki ilyen frappánsan megoldani a helyzetet…

Szóval itt vagy? – gondoltam. Olyan gyerekes tudsz lenni! Nem baj. Majd rajtad lesz a szemem. Maradj csak meg ilyen gyerekesnek, sose nőj fel jobban! Kevés rosszabb dolog van mint az, ha egy egó felnőttnek érzi magát, és átveszi az irányítást.

Ajánlanád valakinek?
Oszd meg kedvenc helyeden!

Keressen fel meghallgatom!


info kukac rajtammulik.hu