Halló, ott Isten?

Mérnöki szemmel az ezoterika útvesztőjében.

Porold le az iránytűdet

Nem kell rossz irányba menned azért, mert másoknak hibás az iránytűje!

A lélek szava

Vajon milyen lenne a világ, ha a lelkünk alaptermészete szerint élnének az emberek?

Legyen világosság... vagy sötétség!

Biztosan eljön majd az az idő, amikor tökéletességünket megélhetjük itt a Földön. De mi lesz aztán?

Teremtőgép

Lehet, hogy ilyen lenne az a világ is, amit az emberiség gondolatvilága teremt meg?

 

 

Selfness életvezetési tanácsadó
Hipnoterapeuta, Coach
Theta Healing konzulens
Germán Gyógytudomány tanácsadó

  • 2017. February 26. 08:26

Krisztina letette a poharat

Kiút az alkoholizmusból

"Pár hét múlva beszéltem Krisztinával, és örömmel hallottam, hogy megszűnt az alkohol problémája."

Krisztina negyvenéves nő, akinek alkohol problémái voltak: egy-kéthetente rabul ejtette az alkohol, napokig nem tudta megállni az ivást. Ilyenkor minden nap megivott négy deciliter likőrt és több sört. Ez persze nem az alkoholizmus súlyos foka, de egyértelműen alkoholfüggőség volt, hisz nem tudta megállni az ivást annak dacára sem, hogy alkoholos befolyásoltsága a munkahelyén is feltűnt kollégáinak. Egyre rosszabbul tűrték, ezért kezdte bizonytalannak érezni a pozícióját, pedig nem szerette volna, ha elbocsájtják.

Az alkoholizmus okaként több tényezőt is emlegetni szokott az orvosi szakma.

  • Az alkoholizmus négyszer gyakrabban fordul elő az alkoholisták vér szerinti gyermekeinél, mint olyanoknál, akiknek nem voltak alkoholisták a szülei. Ebből arra következtetnek, hogy genetikai okai is lehetnek.
  • Az agy hangulatjavító vegyületeket termel az alkohol hatására. Az alkoholisták ezt szeretik megtapasztalni.
  • Hangulati, lelki tényezők: a depresszióra való hajlam, a magányosság, kilátástalanság érzés, tehetetlenség, stb. Ezekből menekülési utat kínál az alkohol.
  • A szociális tényező is sokszor meghatározó. Az alkoholisták életében gyakran látható széthullott család, megromlott kapcsolatok, konfliktusok. Felnőve pedig gyakran láthatták szüleiktől vagy ismerőseiktől, hogy nehéz lelki problémáknál a pohár után nyúltak.

 

Kíváncsi voltam, vajon Krisztina esetében mit találunk, ha a Theta Healing ásás technikájával nézünk utána a dolognak.

Életkörülményeiről kérdeztem. Kiderült, hogy családos asszony. Férje és gyermekei vannak. Nehezen éli meg, hogy férjének nincs munkája, így ő a kereső a családban. Cserbenhagyottnak, elhagyottnak érzi magát, mert férje nem csak a pénzkeresetben, de az otthoni munkában sem segít neki eleget. Nem azért, mert nem akar, hanem azért, mert nem egy háziasszony típus. Amit Krisztina kér tőle azt megteszi, de önállóan nem veszi észre a háztartásban a tennivalókat.

Krisztinának az apja is gyakran nyúlt a pohár után, tehát a fenti négy tényező tényleg jelen volt az életében. Ezek azonban általánosságok. A tudatalattija viszont konkrét okokból hitte azt, hogy ez a legjobb megoldás a helyzetére. Ezekre voltam kíváncsi.

A Theta Healing konzultációban abból az érzelmi pillanatból indultunk ki, amikor épp a pohár után nyúl. Ahogy általában szoktam, lekértem az érzelmeit.

Nagyfokú cserbenhagyottság és magányérzés jelent meg mindenekelőtt. Töröltem azokat a hitrendszereket, amik ezt a jelenben okozzák.

Ezután előbukkant egy kb. tízéves kori esemény, amiben az apja cserbenhagyta: nem segített neki valamiben, hanem inkább inni ment. Ez a tudatalattijában összekötötte az alkoholt a cserbenhagyással, és ráadásul a megoldás kulcsa is lett, hisz az apja ezzel oldotta meg a maga részéről Krisztina akkori problémáját. És természetesen egyúttal egy viselkedési mintaként is rögzült az, hogy ha másnak a problémája része lesz az életednek, fordulj az alkoholhoz!

Ezt követően harminchetes magzati korra ugrottunk vissza. Ott az történt, hogy a szülei között a terhesség miatt szüneteltetni kellett a házaséletet. Ezt az apja élte meg cserbenhagyásként, és az alkoholhoz menekült. Itt az alkohol mint jó barát, megoldás kódolódott be a csendes tanú, Krisztina pici tudatába.

Azután volt még egy hitrendszer csoport, ami abból eredt, hogy az anyjának tulajdonképpen imponált a férje, amikor be volt csípve, mert olyankor sokkal macsósabb volt. Tehát: alkohol = macsó férj. Pont ez kellett Krisztinának is: egy macsó férj, aki nem nyugszik bele abba, hogy pillanatnyilag nincs munkája, hanem felkel a fotelből, és kiveri a világból, ami kell neki.

A fenti helyzetekben létrejött hitrendszereket töröltük, és úgy éreztük mindketten, hogy a kiinduló helyzet elveszítette az érzelmi töltését. Újra elképzelte azt a pillanatot, amikor éppen a pohárért nyúlt legutóbb, de már semmit nem érzett. Az alkohol iránti igényt sem.

Pár hét múlva beszéltem Krisztinával, és örömmel hallottam, hogy megszűnt az alkohol problémája. Jól érzi magát a családjában. Ehhez a Theta Healing konzultáción kívül az azt követő rövid beszélgetésünk is hozzájárult, amelyben találtunk ki néhány lehetőséget arra, hogy a férjét sűrűbben kirángassa a fotelből.

A függőségek általában visszavezethetők negatív életérzésekre, mint amilyen a magányosság, cserbenhagyottság, kilátástalanság érzése, valamint az értelmes és tartalmas időtöltés lehetőségének a hiányára. Johann Hari  előadása szerint ez még a kábítószerfüggésre is igaz.

Ha átalakítjuk azokat a tudatalatti tartalmakat, amik hajlamossá teszik a szenvedélybeteget a függőségre, és olyan állapotba hozzuk, hogy észrevegye és kihasználja azokat a lehetőségeit, amikkel az életét pozitív tartalommal töltheti meg, a világ is megváltozik számára. Mert meggyőződésem, hogy valójában mindenki egy saját világban él. Halló, ott Isten? című könyvemben megmutatom,  mi vezetett erre a meggyőződésre.


Köszönöm, hogy velem töltöttél pár percet itt a blogomon!
Ha szívesen olvasnád a bejegyzéseimet, ne bízd a véletlenre!
Add meg az email címedet, és elküldöm levélben:

feliratkozás

Tudj meg többet a betegségek és a lélek kapcsolatáról, és a Theta Healingen alapuló módszeremről:
Rendeld meg Halló, ott Isten?-című könyvemet

Megrendelés

Beszélgessünk a könyvről, a blogról, vagy amiről szeretnél!
Csatlakozz a Facebookon a Lélektársalgó csoporthoz!

Csatlakozás a csoporthoz

Ajánlanád valakinek?
Oszd meg kedvenc helyeden!

Keressen fel meghallgatom!


info kukac rajtammulik.hu