Halló, ott Isten?

Mérnöki szemmel az ezoterika útvesztőjében.

Porold le az iránytűdet

Nem kell rossz irányba menned azért, mert másoknak hibás az iránytűje!

A lélek szava

Vajon milyen lenne a világ, ha a lelkünk alaptermészete szerint élnének az emberek?

Legyen világosság... vagy sötétség!

Biztosan eljön majd az az idő, amikor tökéletességünket megélhetjük itt a Földön. De mi lesz aztán?

Teremtőgép

Lehet, hogy ilyen lenne az a világ is, amit az emberiség gondolatvilága teremt meg?

 

 

Selfness életvezetési tanácsadó
Hipnoterapeuta, Coach
Theta Healing konzulens
Germán Gyógytudomány tanácsadó

  • 2017. February 26. 18:59

Lelki búcsú az aranyértől

Az aranyér nem az, aminek hiszik

Az aranyér nem az, aminek hiszik. A Germán Gyógytudomány egészen konkrétan "rátapintott" a lényegére.

A negyvenéves Klára életét már sok éve keserítette meg az aranyér. Túl volt már három műtéten, és a negyedik időpontját készültek kijelölni az orvosával. Nyitott ember volt, minden szóba jöhető alternatív megoldást kipróbált mind természetgyógyászati területen, mind a lelki okok keresésében és oldásában.

Az orvostudomány szerint az aranyér a székletürítés közbeni erőlködés miatt alakul ki. A túlnyomás miatt sérülnek a felszíni vénák és hajszálerek, begyulladnak, és még jobban megnehezítik a székelést.

Klára már minden táplálkozási trükköt kipróbált, amivel lazíthatja a székletét, és a gyulladáscsökkentés számtalan módját is bevetette, mindhiába.

Egészséges ételek

A pszichoszomatikus megközelítés szerint az aranyeret a múltból átmentett harag tartogatása, általában az érzések elengedésére való képtelenség, azok kiürítésének nehézségei okozzák.

Klára már szénné elemezte magát ebből a szempontból. Kineziológussal is sokat dolgoztak a témán, de nem történt pozitív változás. A műtétek után újra és újra kiújult a betegsége.

A Germán Gyógytudomány megállapításai és a régebbi, múltszázad eleji pszichoszomatikus modell sokszor cseng össze egymással. Azok, akik egy-egy rövid ismertetőt olvasnak a Germán Gyógytudományról és ismerik az utóbbit, hajlamosak elsiklani a lényeges különbségek fölött. (Mindkettőről írok röviden a Halló, ott Isten? című könyvemben.) Az aranyér esetében azonban merőben más a két megközelítés.

A Germán Gyógytudomány szerint az aranyér oka egy olyan konfliktus, aminek a lényege az, hogy nem érezzük otthon magunkat a fészkünkben. Az evolúciós logika szerint: nem tudjuk, hol a fészkünk, hová tegyük a jelölést az ürülékünkkel. Az agy anno úgy reagált erre a helyzetre, hogy a végbél széklettartó részét tágította úgy, hogy leépítette annak belső falát. A helyzet elmúltával visszaépítette a szöveteket, és ez járt (és jár ma is) gyulladással, duzzanattal, fájdalommal.

Az embernél ez a testi elváltozás (is) csak akkor indul be, ha megoldhatatlannak, de egyúttal tarthatatlannak is éli meg az állapotot. Többnyire egy olyan lelkiállapotot, amelyben „nem tudja, kinek adjon igazat, nem tudja, hol a helye”, mert pl. két számára fontos személy között van vita a családjában. Persze, az ember bonyolult pszichéje sok más szituációban is érezheti a „nem tudom, hol a fészkem” érzést, nem mindig azonosítható be könnyen a forrás.

Az aranyér el szokott múlni magától akkor is, ha kezelik, és akkor is, ha nem kezelik, mert ezek az élethelyzetek legtöbbször átmenetiek és rövidek. Ha nem így történik, annak az az oka, hogy nem oldódott meg a konfliktus megnyugtatóan. Vagy folyamatosan kiújul, vagy a veszélye lóg a levegőben állandóan. Ezért a gyógyulási folyamat nem tud befejeződni. Ezt hívja a Germán Gyógytudomány „függő gyógyulásnak”.

Klára esetében az aranyér a válása után jelentkezett. A válás időszaka lelkileg nagyon gyötrelmes volt számára. Megviselte a volt férjével átélt viszály. Ez indította be a testi folyamatot, ami a gyógyulás kezdetéig tünetmentes, csak a gyógyulása fájdalmas.

Lelki válság

A későbbiekben ugyan nem volt kapcsolata volt férjével, de a tágabb családjában rendszeresen szembesült mások közötti ellentéttel, ezért újra és újra visszaesett, nem fejeződött be a helyreállítás.

Ez évekkel ezelőtt történt. Akkor még nem ismertem a Theta Healinget, viszont a Mátrix technikát már igen. Azzal vettük le az érzelmi töltést arról a régi traumás időszakról. Klára panaszai azonnal enyhültek. Pár nap múlva, amikor a műtét kitűzése miatt felkereste az orvosát, az azt javasolta, hogy várjanak még vele, mert úgy tűnik számára (is), hogy javult az állapota.

Ha a Theta Healinget alkalmaztam volna, talán egy alkalom is elegendő lett volna Klára lelkiállapotának rendezésére. (Nem általánosságban akarom ezzel a kettőt összevetni, csak azt jelzem, hogy nekem a Theta Healing jobban bejön.) A Mátrixenergetikával kétszer is nekifutottunk, és még egy kicsit mással is rá kellett dolgoznia egy harmadik alkalommal, de az eredmény nem maradt el: az aranyere elmúlt, és azóta sem kellemetlenkedett.

Saját élethelyzetünk megítélése kapcsán is megélhetünk traumát okozó eseményeket, és az ott levont hibás következtetéseket továbbvihetjük a tudatalattiba, ahonnan a továbbiakban irányítják érzéseinket. Ezzel megkeseríthetik életünket, vagy akár beteggé is tehetnek. De nem szükséges szenvedni, nem szükséges ezekkel a hibás programokkal élni, mert törölhetők, és ezzel a testünk is meggyógyíthatja magát. A Halló ott Isten? Című könyvemben leírom, hogyan jutottam erre a következtetésre.


Köszönöm, hogy velem töltöttél pár percet itt a blogomon!
Ha szívesen olvasnád a bejegyzéseimet, ne bízd a véletlenre!
Add meg az email címedet, és elküldöm levélben:

feliratkozás

Tudj meg többet a betegségek és a lélek kapcsolatáról, és a Theta Healingen alapuló módszeremről:
Rendeld meg Halló, ott Isten?-című könyvemet

Megrendelés

Beszélgessünk a könyvről, a blogról, vagy amiről szeretnél!
Csatlakozz a Facebookon a Lélektársalgó csoporthoz!

Csatlakozás a csoporthoz

Ajánlanád valakinek?
Oszd meg kedvenc helyeden!

Keressen fel meghallgatom!


info kukac rajtammulik.hu