Halló, ott Isten?

Mérnöki szemmel az ezoterika útvesztőjében.

Porold le az iránytűdet

Nem kell rossz irányba menned azért, mert másoknak hibás az iránytűje!

A lélek szava

Vajon milyen lenne a világ, ha a lelkünk alaptermészete szerint élnének az emberek?

Legyen világosság... vagy sötétség!

Biztosan eljön majd az az idő, amikor tökéletességünket megélhetjük itt a Földön. De mi lesz aztán?

Teremtőgép

Lehet, hogy ilyen lenne az a világ is, amit az emberiség gondolatvilága teremt meg?

 

 

Selfness életvezetési tanácsadó
Hipnoterapeuta, Coach
Theta Healing konzulens
Germán Gyógytudomány tanácsadó

  • 2017. April 22. 16:58

Mégsem kell Sacinak paróka

Sárika feje tetején egy nagy piros folt keletkezett, és ott rövid idő alatt kihullott a haja. Kénytelenek voltak paróka beszerzésében gondolkodni.

Saci nagycsoportos óvodás. Őt is és anyukáját is kétségbe ejtette, amikor észrevették, hogy a kislány feje tetején egy nagy piros folt keletkezett, és ott rövid idő alatt kihullott a haja. Bár teljesen elfogadhatatlannak tűnt számukra, mégis kénytelenek voltak fontolgatni, hogy parókát kell hordania.

Sárika egyébként egészséges volt, nem találták orvosi okát ennek a rendkívüli hajhullásnak. Arról sem volt szó, hogy a közelmúltban új samponnal, vagy sapkával érintkezett volna a fejbőre, ami valamiféle allergiát válthatott volna ki belőle. A táplálkozásában sem változott semmi.

Elmondtam az anyukának, hogy a testi tünetek és betegségek mögött valójában lelki okok húzódnak meg. Egy-egy lelki traumára reagál az agy egyfajta evolúciós logika szerinti vészforgatókönyvvel, amit betegségként észlelünk. Ajánlottam neki a Halló, ott Isten? című könyvemet, aminek egyik fejezetéből megismerheti az ezt leíró Germán Gyógytudomány alapjait. Csak annyit mondtam el, hogy a hajhullás lelki oka egy szeretett személytől való elszakadás szokott lenni. Érdeklődtem, hogy hunyt-e el, vagy utazott-e el olyan valaki a kislány közeléből, aki simogatta időnként a fejét?

Az anyuka állította, a kislány környezetében nem történ személyi változás sem a családban, sem az óvodában. Olyan háziállat sem tűnt el a környezetéből, aminek ő simogatta volna a fejét.

A tanítási időszak kezdetével észlelték a jelenséget, de az óvodában sem az óvónők személyében, sem az óvodás társakban nem volt változás. Sőt, a mazsorett csoportban sem, ahová már múlt évben is járt Sárika, és idén szeptemberben is visszament. Ebből a csoportból nem, hogy elmentek volna, hanem éppen, hogy jelentősen emelkedett a létszám.

Hajhullás

Mivel ez volt az egyetlen nyom, amin elindulhattunk, azt kellett megállapítanunk, hogy vajon hogyan élte meg a kislány a csoport gyarapodását. Az agy nem szokott csekélységek miatt elindítani egy vészforgatókönyvet, csak akkor, ha az elme szerint vagy az élet, vagy a szaporodás forog veszélyben. Sárika esetében a csoportlétszám növekedésével az is együtt járt, hogy az oktatótól lényegesen távolabbra került, mert nagytermetű, és a kisebbeket elé sorolták.

Egy gyermeket nem könnyű kifaggatni arról, hogyan élt meg pontosan egy-egy eseményt. Szerencsére a gyermekekre végzett Theta Healing konzultációban én megkerülöm ezt a problémát úgy, hogy az anyukát kérem meg arra, vegye fel a gyermek szerepét. Ő jobban el tudja mondani, mit érez, de még ez sem életbevágóan fontos, mert én is ráhangolódom a gyermekre, és képet kapok az érzéseiről, hitrendszereiről az adott problémával kapcsolatban. (Felnőttekre is így csinálom a Theta Healing konzultációt.)

Azt éreztem, hogy Sárikát nagyon frusztrálja az, hogy a nagyobb létszám és a megnövekedett távolság miatt sokkal kevesebb figyelmet kap, mint előző évben. Gyengécskébb önbizalma, ugyanakkor maximalista mivolta nagyon fontossá tették számára, hogy a tanító nénitől folyamatos pozitív visszajelzést kapjon. E nélkül elveszettnek érezte magát. Én azonban sokkal nagyobb intenzitású elveszettséget, bizonytalanságot, zűrzavart éreztem a gyermekben, mint amit indokolt volna a tényleges helyzet. Az érzelmek ereje nem is abból, hanem egy olyan, sokkal korábbi emlékből származott, amiben tényleg életveszélyben volt, de akkor nem Sárikának hívták.

Az érzések nyomán egy előző életbe csöppentünk, amelyben szintén kislány volt egy háborús időszakban. Egy városban voltak szüleivel. Az emberek épp fejvesztetten próbáltak biztonságos helyre menekülni egy katonai támadás elől. A kislány elszakadt a szüleitől, és a nagy fejetlenségben pánikba esett. Megtapasztalta, hogy senkinek sem fontos, zűrzavar van, és nem tud biztonságot találni, nem tudja, mit és hogyan csináljon, senki nem figyel rá. Világosan érezte, hogy csak az mentheti meg, ha valaki törődik vele.

A Theta Healing szokásos módszereivel töröltük a negatív érzéseket és hitrendszereket, illetve pozitívokra cseréltük. Az anyukával úgy éreztük, hogy elmúltak a félelmei.

Egy hét sem telt belé, és az anyuka felhívott, hogy a piros folt megszűnt, bár a haja még nem nő. Kicsivel több, mint egy hónap telt el, mikor jelezte, hogy nagy örömükre megjelentek a hajszálacskák is.

Közép-Európában viszonylag kevés olyan ember van, aki nem hordozza magában a világháborúk emlék lenyomatait. Ezek a traumák generációról generációra öröklődnek génjeinkben, illetve reinkarnációs vonalon, és egyes élethelyzetekben aktiválódva súlyosan megnehezíthetik az életünket. De nem szükséges szenvedni, nem szükséges ezekkel a hibás programokkal élni. Lehetőségünk van arra, hogy visszaűzzük őket a múltba, mert nem szenvedni jöttünk, hanem játszani. Még akkor is, ha ezt néha nehéz elhinni. A Halló ott Isten? Című könyvemben leírom, hogyan jutottam erre a következtetésre.


Ha szívesen olvasnád a bejegyzéseimet, ne bízd a véletlenre!
Add meg az email címedet, és elküldöm levélben:

feliratkozás

Tudj meg többet a betegségek és a lélek kapcsolatáról, és a Theta Healingen alapuló módszeremről:
Rendeld meg Halló, ott Isten?-című könyvemet

Megrendelés

Beszélgessünk a könyvről, a blogról, vagy amiről szeretnél!
Csatlakozz a Facebookon a Lélektársalgó csoporthoz!

Csatlakozás a csoporthoz

Ajánlanád valakinek?
Oszd meg kedvenc helyeden!

Keressen fel meghallgatom!


info kukac rajtammulik.hu