Halló, ott Isten?

Mérnöki szemmel az ezoterika útvesztőjében.

Porold le az iránytűdet

Nem kell rossz irányba menned azért, mert másoknak hibás az iránytűje!

A lélek szava

Vajon milyen lenne a világ, ha a lelkünk alaptermészete szerint élnének az emberek?

Legyen világosság... vagy sötétség!

Biztosan eljön majd az az idő, amikor tökéletességünket megélhetjük itt a Földön. De mi lesz aztán?

Teremtőgép

Lehet, hogy ilyen lenne az a világ is, amit az emberiség gondolatvilága teremt meg?

 

 

Selfness életvezetési tanácsadó
Hipnoterapeuta, Coach
Theta Healing konzulens
Germán Gyógytudomány tanácsadó

  • 2016. April 28. 09:17

Nem minden májbeteg "rosszmájú"!

A májbetegség lelki okairól.

A pszichoszomatikus és spirituális modell szerint a harag, gyűlölet, düh az, ami a májbetegségeket kiváltja. A Germán Gyógytudomány azonban feltárta, hogy ez csak részben igaz...

Májunk a legfőbb méregtelenítő szervünk, és vegykonyhánk. A máj betegségei mögött lelki oldalról a modern pszichoszomatika és az ezoterika szerint a mérgelődés, rosszindulat áll. A hagyomány magyarul „rosszmájúnak” mondja azt, aki másokat szisztematikusan bírál, másoknak rossz hírét kelti, összeférhetetlen.

A máj az epe folyadékon keresztül üríti ki a kiválasztott mérgeket, vagy felesleges anyagokat, mint pl. a koleszterint. Érdekes, hogy amikor valaki olyat mond, amivel „megmérgezi a hangulatot” maga körül, akkor azt mondják, hogy „epés megjegyzést tett”.  Az ilyen emberek mellől elmenekülnek a többiek. Vajon csak az lenne ennek az asszociációnak az alapja, hogy az epe közismerten keserű folyadék? Vagy egy másik, ősrégi jelenségre utal a megfogalmazás?

Nem tudom pontosan, de az biztos, hogy az evolúció korai szakaszában a többsejtűek úgy reagáltak, ha „bosszantották” őket, hogy mérget választottak ki, és a környezetükbe ürítették.

A rosszindulatú emberek manapság ugyanezt teszik, bár nem kémiai mérgekkel, hanem beszéddel, áskálódással. Azonban egy amerikai professzor, Elmer Gates, a washingtoni egyetem pszichológiai laboratóriumában végzett kísérletekkel bebizonyította, hogy a negatív érzelmek konkrét méreganyagokat termelnek a szervezetünkben. Ezek egy része leheletünkkel ürül…

A Germán Gyógytudomány a máj megbetegedésének lelki okait tekintve részben alátámasztja a hagyományos felfogást, részben viszont fontos kiegészítéseket tesz hozzá.

A máj részint mirigyállományból, részint a mirigyszövet által termelt epe elvezetésére szolgáló vezetékekből áll. Ez utóbbihoz tartozik az epehólyag is, bár az a májon kívül van, és az epe tárolását végzi.

A májnak azokat a betegségeit, amik az epevezetékeket (és epehólyagot) érintik, tényleg egy bosszúsági konfliktus váltja ki, amit a Germán Gyógytudomány „birtokbosszúsági konfliktusnak” nevez. Ennek a lényege az, hogy „nem úgy alakulnak a dolgok körülöttünk, ahogy akarjuk, zavarják a köreinket”, és a helyzetet nekünk kell megoldani, de nem tudjuk, hogyan. Ebben a lelkiállapotban vannak tipikusan a békétlen emberek, akik folytonos háborúban állnak a környezetükkel, nekik mindenki ellenség.

Ilyenkor az  agy utasítja a testet arra, hogy sürgősen növelje a máj és epevezetékek keresztmetszetét, a fokozott epe átáramlás miatt. A helyzet megszűnése után a vezetékek fekélyei behegednek, és ez az ún. hepatitis. (Tehát a hepatitis egy helyreállítási folyamat!)

A máj mirigyszövete azonban egészen más ok miatt növeszt daganatot. Az Ő feladata az, hogy előkészítse a testet egy ínséges idő átvészelésére. Ezért akkor, ha az agy az érzelmeinkből azt szűri le, hogy ínséges időszak előtt állunk, delegálja a májra a gyors felkészülést. A máj daganatokat hoz létre magában. Részben epetermelő sejtekből, az epe termelés fokozására, részben raktárak képzése céljából, hogy tárolhasson létfontosságú anyagokat a test számára.

A máj mirigyszövetének konfliktusát a Germán Gyógytudomány „éhenhalási konfliktusnak” nevezi.

Nem véletlenül írtam, hogy „ha az agy az érzelmeinkből azt szűri le, hogy ínséges időszak előtt állunk”. Ugyanis az „ínséges idők” közeledtének érzete legtöbbször illuzórikus. Keletkezhet abból, hogy hirtelen állás nélkül maradt valaki, de abból is, hogy vastagbél daganatot állapítottak meg nála, ezért az a félelem ébredt fel benne, hogy emiatt nem tud majd táplálékhoz jutni, hisz nem működik rendesen a tápcsatornája. A jövendő táplálékhiány képzetét akár egy drasztikus diéta is kiválthatja!

Bizony-bizony! A májunk is nekünk dolgozik, akár egészséges, akár "beteg". Nagyon becsüljük meg őt! Ahogy testünk minden részét. Hisz ha nem tudnánk, a Germán Gyógytudomány megmutatja nekünk, hogy a testünkben minden folyamat értünk zajlik.

Ha többet akarsz megtudni a tested és lelked együttműködéséről, gyere el 2x2 napos szemináriumomra (vagy iratkozz fel csak a cikksorozatomra)! Kattints az alábbi linkre!

Feilratkozás

Ajánlanád valakinek?
Oszd meg kedvenc helyeden!

Keressen fel meghallgatom!


info kukac rajtammulik.hu