Halló, ott Isten?

Mérnöki szemmel az ezoterika útvesztőjében.

Porold le az iránytűdet

Nem kell rossz irányba menned azért, mert másoknak hibás az iránytűje!

A lélek szava

Vajon milyen lenne a világ, ha a lelkünk alaptermészete szerint élnének az emberek?

Legyen világosság... vagy sötétség!

Biztosan eljön majd az az idő, amikor tökéletességünket megélhetjük itt a Földön. De mi lesz aztán?

Teremtőgép

Lehet, hogy ilyen lenne az a világ is, amit az emberiség gondolatvilága teremt meg?

 

 

Selfness életvezetési tanácsadó
Hipnoterapeuta, Coach
Theta Healing konzulens
Germán Gyógytudomány tanácsadó

  • 2018. március 05. 06:29

Gondolkozz pozitívan, tiszta önképpel!

De hogyan is gondolkodhatnál úgy pozitívan, ha a gondolataid forrását nem tisztítod meg?

pozitív gondolkodás

Miféle forrás? Miféle tisztítás?

Tegyük fel, szépnek akarod látni a világot, ezért elhatározod, hogy a pozitív gondolkodás jegyében figyelmen kívül hagyod a főnököd bántásait, és ezentúl a munkahelyeden lévő szobanövényekre koncentrálsz, ha hozzád beszél. Lehet, hogy ezzel sikerül stressz mentessé tenni a napjaidat, de szinte biztos, hogy legfeljebb csak a felszínen. A meg nem élt érzések és elmaradt önvédelmi intézkedések miatt akár még betegséget is generálhatsz magadnak. Mert a megoldás kulcsa az, ha rájössz, miért veszed bántásnak a viselkedését, és mit tehetsz azért, hogy ez pozitívan megváltozzon? És, természetesen meg is teszed a szükséges lépéseket. Meglehet, hogy elegendő a helyébe képzelned magad, és rájössz, hogy azért olyan követelőző és határozott, mert nyomasztja az, hogy ő felel a beosztottai hibáiért is. Innentől az együttérzés dominál benned a sértődés helyett. Az is lehet, hogy a munkahelyváltás oldhatja meg a gondod. Az viszont semmiképp nem megoldás, ha a fejedet a rosszul értelmezett pozitív gondolkodás jegyében a homokba dugod.

meditáció

Talán kitűzöd magad elé a célt: gazdag akarsz lenni, megvenni azokat a drága autókat, és elmenni luxusnyaralásokra oda, ahová a gazdagok járnak. Találkozol egy MLM céggel, belépsz, megtanulod és naphosszat mantrázod magadban a sikermondatokat, és alkalmazod a tanult technikákat a vevőszerzésre. Lehet, hogy ez boldoggá tesz, és haladsz az eltervezett módon. Gazdag leszel, és mindent megvásárolsz, amit elterveztél, mindenhová eljutsz, ahová szerettél volna. Erre a statisztika szerint van kb. 3% esélyed, de vannak statisztikák, amik szerin 10%. Ha a többségbe tartozol, akkor viszont töprenghetsz rajta, hogy mi a kudarcod oka? Talán az, hogy keveset mantráztál? Vagy a titok nem a mantrázásban van? Lehet, hogy inkább valamilyen kiigazításra lenne szükséged?

Az élet sokszor állít olyan problémák elé, amelyek megoldásának kulcsa az önképünkben található. Vagy fel kell ott fedeznünk valamit, vagy meg is kell változtatni. Az önképünk határozza meg a külvilághoz való viszonyunkat, sikereinket. Kisebb részt a tudatos elménkben, nagyobbrészt a tudatalattiban tárolt viselkedésminták és tapasztalatok határozzák meg. Tudatos szinten hasztalan próbálunk megváltoztatni olyan önkép elemeket, amiket a tudatalatti tárol.

álomfogó

A főnököd kritikája érzékenyen fog érinteni, ha a személyében veszélyforrást lát a tudatalattid. Ha a felszínen eltereled erről a figyelmedet, a tested fog erre a veszélyre reagálni pszichoszomatikus betegséggel.

Hiába nincs erkölcsi kifogásod az MLM-es értékesítői munka ellen, és hiába érted meg azt, hogy az értékesítői tevékenység során tapasztalt rengeteg elutasítás nem a személyednek szól. Ez önmagában nem elég ahhoz, hogy sikeres legyél benne. Előfordulhat, hogy a tudatalattid szerint az, ha valakinek el akarsz adni valamit, amire nem biztos, hogy tényleg szüksége van az illetőnek, manipuláció, amitől irtózol. Az is lehetséges, hogy az elutasítások egy pici korban megélt, rég elfeledett elutasítás miatt érintenek érzékenyen. Mert a tudatalatti nem felejt.

Félreértés ne essék! Nincs bajom az MLM-el. Magam is próbálkoztam vele, ezért is tudom, hogy ebben is sikeresebbek a tiszta önképpel rendelkező emberek.

Egyszer Popper Péter, az ismert pszichiáter fejtette ki egy előadásában, hogy szerinte nem létezik megbocsátás, mert az ő betegei negyven-ötven éves korukban is a gyermekkori sérelmeiktől szenvednek. Egész életükben nem tudták azokat megbocsátani még akkor sem, ha felfogták az eszükkel, hogy az anyjuk vagy apjuk miért tette, amit tett.

Bizony, az önképünk nagy részét olyan traumák teszik ki, amikre normál tudatállapotban esélyünk sincs emlékezni. Legtöbb közülük magzati korban rögzült.

A sikeres, boldog élet titka tehát az önkép tisztítás és a pozitív gondolkodás együtt.

Azé a cselekvő „pozitív gondolkodásé”, ami nem a problémákra, hanem a megoldásokra koncentrál. Szembe néz az élet nehézségeivel, és megteszi a szükséges lépéseket az elhárításuk érdekében. Biztosra veszi, hogy minden feladat megoldható, és megtalálja azokat a nézőpontokat, amikből látható a megoldás. Tervez és végrehajtja a terveket. Nyitott az új lehetőségekre, észreveszi és kihasználja azokat, amikor kínálkoznak. Megtalálja az együttműködés módját azokkal, akiktől segítséget kaphat. És nem mellékesen: megtalálja az örömét ebben az egész kalandban, amit életnek neveznek.

Ahhoz pedig, hogy a pozitív gondolkodásra való törekvésünk sikeres legyen, elengedhetetlen, hogy minél tisztábban lássuk, milyenek vagyunk valójában.

önkép átalakítás

Erre vannak hasznos eszközök, mint pl. a meditáció, jóga, önismereti tréningek. Én egy saját módszerrel segíthetek, ami legfőképp a Theta Healingen alapul, önkép tisztításnak nevezem, és kiterjedtebbek a lehetőségei, mint az egyéb technikáknak.

Az önképet torzító  hatásokról és a betegségek okáról többet megtudhatsz a könyvemből: Halló, ott Isten.

Sokkal többet megtudhatsz a módszeremről, ha feliratkozol az alábbi linken keresztül a cikksorozatomra:

Feliratkozás az önkép tisztításról szóló cikksorozatra

 

 

 

Ajánlanád valakinek?
Oszd meg kedvenc helyeden!

Keressen fel meghallgatom!


info kukac rajtammulik.hu