Halló, ott Isten?

Mérnöki szemmel az ezoterika útvesztőjében.

Porold le az iránytűdet

Nem kell rossz irányba menned azért, mert másoknak hibás az iránytűje!

A lélek szava

Vajon milyen lenne a világ, ha a lelkünk alaptermészete szerint élnének az emberek?

Legyen világosság... vagy sötétség!

Biztosan eljön majd az az idő, amikor tökéletességünket megélhetjük itt a Földön. De mi lesz aztán?

Teremtőgép

Lehet, hogy ilyen lenne az a világ is, amit az emberiség gondolatvilága teremt meg?

 

 

Selfness életvezetési tanácsadó
Hipnoterapeuta, Coach
Theta Healing konzulens
Germán Gyógytudomány tanácsadó

  • 2016. January 27. 16:25

Életmentő szülők

A férfiak hajlamosak elszigetelten megélni konfliktusaikat. Valószínű, hogy ennek köszönhető sok negyvenes férfi hirtelen halála.

A betegségstatisztikákban Magyarország elég rossz helyen áll. Különösen gyakori a negyvenes éveikben járó férfiak hirtelen elhalálozása.

Mivel az akadémikus orvostudomány (is) szoros összefüggést lát a betegségek kialakulása és a stressz között, a rossz egészségi állapotunkat, a sok korai elhalálozást nem nehéz összefüggésbe hozni az emberek létbizonytalanságával, ami egyrészt a tisztes kereseti lehetőségek hiányából, másrészt a felvett kölcsönök terheiből adódik össze túlnyomó részben.

stress

Azonban a Germán Gyógytudomány felfedezése szerint csak azok a konfliktusok okoznak testi betegséget (Értelmes Biológiai Különprogram), amelyek hirtelenül, váratlanul következnek be, nincs rá megoldásunk, és nem is beszéljük ki érdemben senkivel a problémát, tehát elszigetelten éljük meg.

A férfiak általában nem túl közlékenyek, mivel a génjeikben van, hogy ne panaszkodjanak, mert megijeszthetik a párjukat, holott épp legfőbb céljuk biztonságos légkört teremteni számukra.

Ezért a férfiak hajlamosak elszigetelten megélni konfliktusaikat. Valószínű, hogy ennek köszönhető sok negyvenes férfi hirtelen halála. Egy állás, vagy nagyobb összeg elvesztése az anyagi tartalékokkal nem rendelkező családokban felvetheti az ellehetetlenülés, az otthon elvesztésének a lehetőségét. Ez elegendő súlyú érzés a betegségprogram beindításához. A leggyakoribb idevágó programok pedig a „birtokvesztés” és a „nem tudom megcsinálni” tartalmú hajszoltság érzéshez kapcsolódó elváltozás, amelyek mindketten a szívet érintik. A birtokvesztés érzése a szív koszorú eret, a hajszoltság érzése pedig a szívizmokat. Megoldódásuk után a helyreállítási folyamat közepén, a konfliktus hosszától függően szívinfarktust okozhatnak. Ez egy legalább kilenc hónapig tartó konfliktus után könnyen halálos lehet. A családfő szerettei pl. csak azt látják, hogy apa végre munkát talált (megoldotta a munkahelyvesztés miatti konfliktusát), hajt, kezdenek kialakulni a dolgai és egyszer csak hirtelen telefont kapnak, hogy meghalt, vagy ez épp egyik hajnalban történik meg vele az ágyban.

Úgy gondolom, az idősebb szülők döntően fontos szerepet játszhatnak az ilyen halálok nagy részének az elkerülésében.

Akkor ugyanis, ha rendelkeznek némi anyagi tartalékkal, és bizalmas viszonyban vannak felnőtt gyermekeikkel, két szempontból is mentőöv lehetnek számukra.

konfliktus megoldás

Ha a fiuk anyagilag lehetetlen helyzetbe kerül, a „megoldhatatlanság” kritériuma nem fog teljesülni, mivel a szülők tartalékaira számíthatnak egy-egy átmeneti időszakban. Nem beszélve arról, hogy a szülőkkel kibeszélhetik a problémájukat anélkül, hogy a feleségüket megijesztenék.  Ezért az a konfliktus, amelyik egy ilyen háttérrel nem rendelkező férfiben betegséget indít el, a szülői háttérrel rendelkezőben nem fog.

Azt mondhatjuk, hogy az ilyen szülő kb. olyan a fia számára, mint a fájdalomcsillapító, ami egy rövid kritikus időszakban elviselhetővé teszi a helyzetet.

Az otthonvesztés sem olyan végzetes, mert utolsó menedékként a szülőkhöz is lehet költözni egy időre.

Ebben a világban az még utópiaként hangzik, hogy más rokonok, kollégák, barátok, szomszédok nyújtsanak olyan segítséget, ami betöltheti ezt az életmentő szerepet. Pedig hitem szerint ez lesz a jövő.

Az emberek kiadták sorsuk feletti hatalmat a kezükből a politikusoknak, és ezzel egy olyan folyamatot indítottak el, ami elvezetett abba a társadalmi rendszerbe, amelyben az átadott hatalom nem a javunkra dolgozik. A rendőrség nem megvéd, hanem megbüntet, az állam  nem szolgál bennünket, hanem kirabol, az egészségügy sokszor nem meggyógyít bennünket, hanem beteggé tesz, betegségben tart…

Ha ezt megelégeltük, akkor talán ideje visszavenni a hatalmunkat nem?

Ennek azonban meglátásom szerint nem az a tuti módja, hogy elzavarjuk a jelenlegi politikusi gárdát, és egy másiknak „hagyjuk kiénekelni a szánkból a sajtunkat”, egy másiknak a kezébe adjuk ugyanazt a hatalmat. Hanem az, hogy a meglévő hatalmunkat használjuk arra, amire a politikusoktól várnánk megoldást. Támogassuk mi, személy szerint, bajba jutott rokonainkat, barátainkat, szomszédjainkat!

összefogás

Milyen csodás világ lenne, ha nem csak a szülők képezhetnének biztonsági hátteret a krízis helyzetben lévő negyvenes családfők számára, hanem bárki, aki az ismeretségi köréből megteheti! Ha nem jelentene élet-halál kérdést az állam egy-egy igazságtalan bürokratikus intézkedése, mert kihúznák a pácból a jövedelem vagy fedél nélkül maradt családot a környezetükben lakók!

Milyen csodás lenne, ha abban a tudatban élhetnénk, hogy nem vagyunk kiszolgáltatva semmilyen államhatalomnak, mert a közösség, amiben élünk, nem hagy veszni bennünket!

Hiszek benne, hogy küszöbön áll ez a korszak, és reménykedem benne, hogy nem kell háború, vagy természeti katasztrófa ahhoz, hogy megtanuljanak végre egymásnak támaszt nyújtani az emberek.

Addig azonban legalább a szülők és a gyermekeik találjanak egymásra! Hisz a vérségi kapcsolat a legerősebb.

 

 

Ha érdekesnek találja egyes írásaimat kérem, pár ajánló szóval küldje el az alábbi feliratkozási linket barátainak, ismerőseinek, hogy ők is feliratkozhassanak cikksorozatomra:  http://lp.rajtammulik.hu/

Ajánlanád valakinek?
Oszd meg kedvenc helyeden!

Keressen fel meghallgatom!


info kukac rajtammulik.hu